ورق آهن، نوعی ورق فلزی با سطح تخت و صاف است. این محصول را هم می توان به صورت رول شده و هم کلاف شده تولید نمود. در بیشتر مواقع، انواع ورق آهن به صورت رول شده در اختیار کارخانجات در صنایع گوناگون قرار می گیرند. ورق های آهن دارای انواع مختلفی هستند که بر اساس روش تولید و همچنین مواد اولیه که برای تولید آنها به کار گرفته می شود، طبقه بندی شده و نامگذاری می گردند. هر یک از انواع ورق های آهنی دارای مشخصه های منحصر به فردی هستند و به طور ویژه در صنعت پتروشیمی، انواع لوازم خانگی، ساختمان سازی و بسیاری از صنایع دیگر کاربرد دارند.
معرفی انواع ورق آهن
انواع ورق آهن با ابعاد و طرح های مختلف به بازار عرضه می شوند. این نوع ورق ها از جهت جنس و متریالی که برای تولید آنها به کار گرفته شده است، انواع مختلفی دارند. انواع ورق آهن شامل موارد زیر هستند.
ورق سیاه
از پرکاربردترین انواع ورق آهن، باید به ورق سیاه اشاره داشت. سطح این ورق صاف و براق نیست؛ به همین خاطر آن را ورق سیاه نامیده اند. ساخت این نوع ورق ها، به صورت نورد گرم انجام می شود. در روش نورد گرم برای ساخت و ضخامت دادن به این ورق ها، از غلتک استفاده می کنند. این مدل از ورق آهن دارای شاخص مشخص است که شاخص آن با نام ST شناخته می شود. در بازار آهن، ورق سیاه در مدل های رول، فابریک و برش خورده نیز به فروش می رسد. در تولید لوله های جوشی، تانکر، کشتی و پروفیل ورق های سیاه کاربرد ویژه ای دارند.
ورق گالوانیزه (ورق سفید)
در تولید محصولات فولادی یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت که بسیار مورد توجه قرار می گیرد، جوشکاری است. در برخی موارد پس از جوشکاری، محل جوش دچار زنگ زدگی می شود؛ در نتیجه کیفیت محصول تولید شده را پایین می آورد. در بعضی از صنایع، استفاده از فولادهای ضد زنگ نیز هزینه زیادی را در بر خواهد داشت؛ بنابراین برای رفع این مشکل باید از راه حلی برای تولید ورق های فولادی با هزینه کمتر استفاده نمود و آن را تا حد امکان، در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم کرد.
امروزه برای ساخت ورق های فولادی ضد زنگ با هزینه کمتر، از پوشش گالوانیزه در روند تولید آنها استفاده می نمایند. به هنگام ساخت ورق گالوانیزه، ورق های از جنس فولاد را در وان فلز روی مذاب غوطه ور می کنند و اجازه می دهند تا سطح ورق کاملاً پوشیده از این فلز گردد. اگر میزان فلز روی که برای پوشش این ورق استفاده می شود، بیشتر باشد مقاومت آن در برابر خوردگی نیز بالاتر می رود. به طور معمول ورق های گالوانیزه طول عمر بیشتری دارند و در صورت قرار گرفتن در معرض رطوبت، ماندگاری آنها بالاتر است. اغلب از ورق های گالوانیزه برای تولید لوله های آب، کابینت یا مخازن ذخیره آب استفاده می کنند.
ورق روغن
ممکن است با شنیدن نام ورق روغن، در ذهن شما این سوال ایجاد شود که آیا این ورق ها چرب و روغنی هستند؟ اما لازم است بدانید که ورق های روغنی واقعاً چرب نیستند. این نام به دلیل سطح صیقلی و براق آنها، به این ورق ها اختصاص داده شده است. برای تولید این ورق ها از روش نورد سرد استفاده می کنند و براق بودن سطح ورق ها نیز به همین دلیل است. هدف از تولید انواع ورق آهن به روش نورد سرد، تولید ورق ها با کیفیت بالا و ضخامت کم است. این ورق ها اساس ساخت ورق گالوانیزه هستند. از مهمترین کاربرد ورق های آهنی، باید به استفاده از آنها در ساخت بدنه اجاق گاز و دیگر لوازم خانگی مانند ماشین لباسشویی، یخچال و … اشاره داشت.
ورق آجدار
به هنگام تولید ورق آجدار، برجستگی های هندسی روی سطح این ورق ایجاد می گردد تا اجسام با سهولت بیشتر بر روی آنها قرار بگیرند و جابجا شوند. تمام ورق های آهنی سطح صیقلی دارند و قطعاً اجسام روی آنها می لغزند. برای تولید ورق آجدار، از دستگاه های آج گیر استفاده می کنند و برجستگی های مورد نظر را بر روی ورق های فولادی به وجود می آورند. انواع ورق آهن مدل آجدار در پله برقی ها، پل عابر پیاده، کف خودروهای باری مثل کامیون ها و در عرشه کشتی ها استفاده می شوند.
ورق رنگی
انواع ورق آهن دارای رنگ خاکستری هستند، اما برای ساخت ورق رنگی، سطح ورق های آهنی را با استفاده از رنگ های الکترواستاتیک پوشش می دهند. برای ساخت این ورق ها آلودگی ها و چربی های روی ورق، به صورت کامل پاک می شوند. پس از شستشوی ورق ها، فرایند رنگ آمیزی انجام می شود. انواع ورق های رنگی برای تولید سقف سوله ها و سقف آلاچیق ها مورد استفاده قرار می گیرند. این ورق ها وزن چندانی ندارند و شکل پذیری در آنها بالا است.
روش تولید انواع ورق آهن
انواع ورق آهن به دو صورت نورد گرم و سرد ساخته می شوند. ورق های تولید شده به شکل نورد گرم، در دمای خیلی بالا رول و پرس می شوند. این امر باعث می شود تا فولاد راحت تر شکل بگیرد و ورق هایی که تولید می شوند کاربرد راحت تری داشته باشند. در این روش تولید، فولاد با سرد شدن ابعاد کوچک تری پیدا می کند. به سبب این که فولاد نورد گرم پس از آماده سازی سرد می گردد، کنترل کمتری هم بر شکل انتهایی آن وجود دارد. ورق هایی که از روش نورد گرم تولید می شوند، اغلب در مواردی استفاده می شوند که ابعاد خاصی مد نظر نیست. در خطوط ریلی و در صنعت ساختمان سازی بیشتر از فولادهای تولید شده به روش نورد گرم، استفاده می کنند.
انواع ورق آهن که به روش نورد سرد ساخته می شوند، اغلب مقاوم تر از فولادهای نورد گرم هستند. در واقع به هنگام تولید این نوع ورق ها، مرحله آماده سازی مدت زمان بیشتری طول می کشد. فولاد نورد سرد، اساساً همان فولاد نورد گرم است. زمانی که فولاد نورد گرم خنک شود، مجدداً در دمای مشخص نورد خواهد شد تا ابعاد آن کاملا دقیق و کیفیت سطح آن بالاتر رود. انواع ورق آهن که به این روش تولید می شوند، اغلب سطوح کامل تر و نزدیک تری به تلورانس ها دارند. سطوح این نوع ورق ها معمولاً صاف و به هنگام لمس چرب هستند. این نوع ورق ها بیشتر برای محصولاتی که نیاز به ابعاد دقیق دارند، مورد استفاده قرار می گیرند.
تولید انواع ورق آهنی
فاکتورهای موثر بر قیمت انواع ورق آهن
ورق های آهنی دارای مدل های متنوعی هستند و از آنها در صنایع گوناگون استفاده های بسیاری می شود. این ورق ها بر اساس یک سری استانداردهای مشخص، ساخته شده و به بازار عرضه می گردند. اما به طور کلی ورق های آهنی نیز مانند سایر آهن آلات شامل نوسانات قیمت می شوند. از جمله عوامل موثر بر قیمت انواع ورق آهن باید به وزن ورق، ضخامت ورق، میزان هزینه مواد اولیه و میزان عرضه و تقاضا اشاره نمود.
کلام پایانی
انواع ورق آهن از محصولات فولادی هستند که با توجه به نوع خود، کاربردهای بسیاری دارند. اگر شما قصد خرید ورق آهن در شیراز را دارید می توانید قبل از خرید این محصولات، جهت مشاوره گرفتن و کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت پارسه استیل مراجعه کنید. در این مجموعه لیست قیمت انواع ورق آهن درج گردیده است. بنابراین به راحتی می توانید از قیمت آنها مطلع شوید و با توجه به میزان هزینه خود، ورق های آهنی را از بهترین برندها خریداری نمایید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.