تفاوت نبشی و ناودانی در چیست؟

ممکن است در ذهن شما نیز این سوال ایجاد شود که تفاوت نبشی و ناودانی در چیست؟ در واقع نبشی و ناودانی دو شکل از پروفیل‌ ها هستند که مقطع آنها باز است و نقش مهمی در صنایع مختلف، از جمله ساخت و ساز دارند. نبشی و ناودانی به سبب ظاهر سطح مقطع، تقریباً به هم شبیه هستند. بنابراین اگر با تفاوت این دو مدل پروفیل آشنایی نداشته باشید، قطعاً به هنگام خرید این محصولات دچار سردرگمی خواهید شد. ما در این مطلب سعی نموده‌ ایم شما را با نبشی و ناودانی آشنا کنیم و سپس مهمترین تفاوت‌ های آنها را بیان نماییم، پس با ما همراه باشید.

نبشی چیست؟

نبشی، از نمونه پروفیل‌ هایی است که در ساختمان سازی به شکل مستقل یا پس از ترکیب شدن با سایر آهن آلات مورد استفاده قرار می‌ گیرد. نبشی از دو قطعه آهنی که به صورت عمود به یکدیگر متصل شده‌ اند، به وجود می آید. این نوع پروفیل، از مدل مقطع باز بوده و شکل ظاهری آن شبیه به L است. نبشی ها به دو گروه بال مساوی و نامساوی تقسیم بندی می‌ گردند و از نظر زاویه بین دو بال هم دارای دو شکل ۹۰ و ۴۵ درجه هستند. بیشتر نبشی ها یا به صورت پرسی یا فابریک تولید و به بازار عرضه می‌ شوند.

ناودانی چیست؟

ناودانی مثل نبشی، جزء پروفیل‌ هایی است که سطح مقطع آن باز است. سطح برش خورده ناودانی ها اغلب به شکل U می‌ باشد. ناودانی‌ ها هم مثل نبشی‌ ها، دارای دو بال هستند که بال‌ های آنها در دو شکل موازی و شیبدار دسته‌ بندی می‌ گردند. روش تولید این محصولات هم مانند نبشی به شکل پرسی و یا فابریک است.

بررسی تفاوت نبشی و ناودانی از جهات مختلف

نبشی و ناودانی دارای شباهت‌ هایی از نظر ساختار و روش تولید هستند، اما این دو محصول تفاوت‌ هایی نیز با هم دارند. در ادامه به تفاوت‌ های آنها از جهات مختلف خواهیم پرداخت تا تفاوت نبشی و ناودانی را بهتر متوجه شوید.

تفاوت نبشی و ناودانی در سطح مقطع

مهمترین تفاوت نبشی و ناودانی، در سطح مقطع آنها است. هر دو نوع این مقاطع فولادی بال را دارند، اما بخش میانی بال ناودانی ها جان نام دارد که نبشی‌ ها قسمتی به نام جان را ندارند. در نبشی‌ ها بال‌ ها به شکل مستقیم به هم وصل می‌ شوند. اما بال‌ های ناودانی‌ ها به صورت ۹۰ درجه به قسمت بال متصل می‌ گردند. در ناودانی‌ ها هنگامی که بال به جان متصل می‌ شود، نوعی کانال ایجاد می‌ کند. در همه ناودانی‌ ها اندازه بال‌ ها مساوی و برابر هستند، اما در نبشی‌ ها ممکن است بال‌ ها مساوی نباشند. لازم است بدانید تفاوت در سطح برش خورده این محصولات، تاثیر مستقیم بر وزن آنها می‌ گذارد.

تفاوت مقطع نبشی و ناودانی

تفاوت نبشی و ناودانی از لحاظ ظاهری

تفاوت نبشی و ناودانی از نظر شکل ظاهری، بسیار مشهود است و با کمی دقت به هنگام مشاهده نبشی و ناودانی، می‌ توان تفاوت آنها را از لحاظ ظاهر تشخیص داد. در نبشی‌ ها مقطع آنها به شکل L یا V دیده می‌ شود؛ اما در ناودانی‌ ها مقطع آنها به شکل U است و مشابه یک کانال دیده می‌ شوند.

تفاوت نبشی و ناودانی در جنس

لازم است بدانید که نبشی و ناودانی از نظر متریالی که برای تولید آنها مورد استفاده قرار می‌ گیرند، نیز تفاوت‌ هایی با یکدیگر دارند. اغلب نبشی‌ ها از لحاظ جنس و متریال دارای تنوع بیشتری می‌ باشند؛ به همین خاطر هم می‌ توان انواع مختلف از آنها را در مدل‌ های از جنس فولاد، پلاستیک، گالوانیزه و … نیز مشاهده نمود. اما ناودانی‌ ها از لحاظ جنس، تنوع کمتری دارند و بیشتر از جنس‌ های آلومینیومی یا فولادی تولید و به بازار عرضه می‌ شوند.

تفاوت نبشی و ناودانی از نظر استاندارد

دیگر تفاوت نبشی و ناودانی استاندارد تولید این محصولات است. ظاهر مقطع نبشی و ناودانی تا حد زیادی به هم شباهت دارند، اما باید بدانید که برای تولید آنها استانداردهای مختلفی در نظر گرفته می‌ شود. استانداردی که برای تولید نبشی رعایت می شود، استاندارد دین آلمان است که اغلب به شکل DIN1022 می‌ باشد. اما استاندارد تولید ناودانی از استانداردهای اروپایی است که به شکل BS EN 10279 ساخته می‌ شود.

مقایسه کاربردهای نبشی و ناودانی

تفاوت نبشی و ناودانی از نظر ظاهر، سطح مقطع و جنس سبب تفاوت در ماهیت این دو محصول می‌ گردد. علاوه بر این موارد، از نظر کاربرد نیز نبشی و ناودانی تفاوت‌ هایی با هم دارند. البته لازم است بدانید که گاهی هر یک از آنها به شکل جداگانه و گاهی به صورت مکمل در برخی صنایع مورد استفاده قرار می‌ گیرند. نبشی‌ ها بیشتر اتصال دهنده هستند و ناودانی ها غالباً نقش قاب را دارند. اما از مهمترین تفاوت کاربردهای آنها باید به موارد زیر اشاره داشت.

کاربردهای نبشی و ناودانی

کاربردهای نبشی

  • استفاده به شکل مکمل در تولید تیرچه برای سقف
  • نبشی کشی شاسی های آسانسور
  • متصل نمودن پل به ستون
  • متصل نمودن ستون‌ ها به صفحات در فونداسیون
  • اتصال پل‌ ها، خرپا و بادبندها در ساختمان
  • تولید انواع ماشین آلات صنعتی

کاربردهای ناودانی

  • استفاده در صنعت ساختمان سازی
  •  تولید و ساخت انواع ماشین آلات
  • ساخت سینی و دکل‌ های انتقال برق
  • پشتیبانی از خطوط و لوله‌ های انتقال آب
  • تولید چهارچوب در سازه‌ های سبک
  • ساخت قطعات در تشکیلات دریایی
  • بازسازی بناهای معماری

عوامل موثر بر قیمت نبشی و ناودانی

دیگر تفاوت نبشی و ناودانی، تفاوت قیمتی آنها است. قیمت ناودانی معمولاً بیشتر از قیمت نبشی در بازار است و دلیل آن هم عملیات پیچیده ساخت و متریال مورد استفاده قرار گرفته در ساخت این محصولات است. معمولا کارخانجاتی که این دو محصول فولادی را تولید می‌ کنند، آنها را با در نظر گرفتن عوامل موثر بر تولید قیمت گذاری می‌ نمایند. مهمترین اصول در قیمت گذاری این محصولات روش تولید و متریالی است که برای تولید آنها به کار گرفته می‌ شود. اما دیگر دلیل تفاوت قیمت ناودانی و نبشی، اندازه و نوع آنها است. تفاوت وزن نیز از دیگر عواملی است که می‌ تواند موجب تغییر نرخ در این محصولات فولادی شود.

عواملی مثل هزینه حمل و نقل، میزان عرضه و تقاضا، میزان درخواست صنایع مربوطه و قیمت متریال از دیگر مواردی هستند که باعث می‌ شوند قیمت نبشی و ناودانی در بازار متغیر گردد. همانطور که خود نیز می‌ دانید قیمت بسیاری از محصولات فولادی در هر دوره زمانی، به میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد. هرچه میزان تقاضا بیشتر باشد و عرضه این محصولات در بازار هم بیشتر شود، قیمت آهن آلات روند کاهشی پیدا می‌ کند. گاهی اوقات ارزش دلاری که برای این محصولات در بازارهای جهانی در نظر گرفته می‌ شود نیز باعث تغییر قیمت آنها می‌ گردد.

قیمت انواع نبشی و پروفیل

کلام پایانی

 

حالا که با تفاوت نبشی و ناودانی به صورت کامل آشنا شدید، ممکن است نیاز به خرید این محصولات داشته باشید. اما برای خرید، باید تامین کننده مطمئنی را انتخاب نمایید. مجموعه پارسه استیل از مطمئن‌ ترین فروشگاه‌ های عرضه انواع محصولات فولادی از جمله نبشی و ناودانی در شهر شیراز است. این فروشگاه بهترین مدل‌ های نبشی و ناودانی را متناسب با نیازتان به شما معرفی می‌ کند. جهت مشاوره گرفتن رایگان و خرید نبشی و ناودانی در شیراز، مراجعه به سایت پارسه استیل نیز پیشنهاد می‌ شود. در صورتی که امکان خرید حضوری از این مجموعه را ندارید، با مراجعه به سایت فروشگاه می‌ توانید در مورد انواع مختلف نبشی و ناودانی اطلاعات بسیاری به دست آورید. سپس انواع نبشی و ناودانی را با توجه به نوع نیاز خود، از بهترین برندها خریداری نمایید.

 

ارسال دیدگاه